Diensten

Aanvraagdossier voor prijsvragen samenstellen
 

Op basis van uw (ontwerp)plannen kan ik een volledig prijsaanvraagdossier voor u samenstellen.

Dit kan u gebruiken om prijsvragen te sturen naar sleutel-op-de-deur bouwfirma's.

U kan ook de werken opsplitsen, en gericht apart prijs vragen voor alle onderdelen van uw bouwproject (kelder, ruwbouw, houtskeletbouw, dakwerken, buitenschrijnwerk, pleisterwerk, lichte wanden & plafonds, chape, vloeren, binnendeuren, trappen, vast meubilair, verwarming, sanitair, ventilatie, elektriciteit, voegwerken, buitenaanleg, e.d.).

Dit prijsaanvraag dossier bevat in basis alle gedetailleerde opmetingen & meetstaten.
Indien gewenst kan hiervan ook een beknopt of meer uitgebreid lastenboek opgemaakt worden (de beschrijving van de werken).

Het grote voordeel van het werken met deze gedetailleerde opmetingen is dat u een duidelijk, correct en volledig overzicht heeft van alle werken die moeten uitgevoerd worden.
Op deze basis kunnen de offertes van de aannemers en bouwspecialisten ook correct vergeleken worden.
Ook vermijdt u hiermee dat er nog werken ontbreken in uw contracten, die achteraf meerwerken en meerprijzen kunnen veroorzaken.

 

 

Offertevergelijk


Het correct vergelijken van de binnengekomen offertes van bouwfirma's, aannemers en bouwspecialisten is ook een belangrijk onderdeel.
U krijgt een duidelijk overzicht van deze prijsvergelijkingen, met controle van de hoeveelheden, de correctheid en de volledigheid van de offertes.
Ontbrekende of onjuiste onderdelen in deze offertes kunnen ervoor zorgen dat de initieel laagste offerte eigenlijk de duurste offerte kan worden.

 


Controle van bouwplannen en ontwerpplannen

Er wordt een gedetailleerde controle uitgevoerd van de bouwplannen.
Dit zowel naar indeling als naar mogelijke vereenvoudiging van dure uitvoeringsmethodes of materialen, waardoor u op een eenvoudige wijze een besparing op uw bouwproject kan realiseren.
Door mijn jarenlange ervaring als EPB- en EPC-verslaggever kan ik uw bouwproject ook optimaliseren om energiezuiniger te worden en te voldoen aan de steeds veranderende wetgeving.
 

 

Bijkomende diensten
 

Bouwfotografie en -videografie met spiegelreflexcamera en/of drone.
Fotobewerking in Lightroom & Photoshop.